Transport Gratuit la comenzi > 49lei *
Am topit Preturile! Profita de -50% reducere!
Transport Gratuit la comenzi > 49lei*

Confidentialitatea datelor

 

DECLARAT

Societatea EDITURA UNIVERS ENCICLOPEDIC SRL, persoana juridica cu sediul social in Str. Luigi Cazzavillan nr. 17, sector 1, Bucuresti, cu numarul de inregistrare la Registrul Comertului J40/21476/1994 si 6502324, in calitate de operator, doreste sa va informeze despre prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal in contextul operatiunii referitoare la furnizarea serviciilor/produselor EDITURA UNIVERS ENCICLOPEDIC SRL catre clienti, in scopurile specificate mai jos.

Datele de contact ale responsabilului cu protectia datelor sunt EDITURA UNIVERS ENCICLOPEDIC SRL, persoana juridica cu sediul social in Str. Luigi Cazzavillan nr. 17, sector 1, Bucuresti, cu numarul de inregistrare la Registrul Comertului J40/21476/1994 si 6502324.

Prin natura si procedurile serviciilor/produselor furnizate de EDITURA UNIVERS ENCICLOPEDIC SRL („produsele” sau „serviciile EDITURA UNIVERS ENCICLOPEDIC SRL”), utilizatorii acestora (“Clienti” sau „Utilizatori”) transmit anumite date personale utilizate pentru a asigura furnizarea si desfasurarea conform prevederilor legale si procedurilor proprii, in conditii optime si in siguranta a serviciilor.

Protejarea datelor cu caracter personal ale clientilor EDITURA UNIVERS ENCICLOPEDIC SRL si pastrarea acestora in siguranta este una din preocuparile importante ale EDITURA UNIVERS ENCICLOPEDIC SRL si agentilor, partenerilor, subcontractantilor implicati in furnizarea serviciilor.

Aceasta Declaratie privind Politica de confidentialitate reflecta politica de confidentialitate aplicata tuturor utilizatorilor serviciilor/produselor EDITURA UNIVERS ENCICLOPEDIC SRL astfel incat acestia sa fie informati si sa poata decide in cunostinta de cauza asupra modului in care datele lor personale care sunt colectate prin utilizarea serviciului sau vor fi utilizate, precum si a drepturilor pe care le au.

 

DATELE CU CARACTER PERSONAL

Prin date cu caracter personal se inteleg atat datele cu caracter nepersonal, cat si datele cu caracter personal – informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila. O persoana identificabila este acea persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in mod particular prin referire la un element de identificare, incluzand, dar fara a se limita la:

(i) nume, prenume, adresa, e-mail, telefon (ex. fix, mobil, fax);

(ii) informatii de natura financiara (ex. venituri, etc.);

(iii) diverse informatii necesare sau solicitate de autoritati specifice furnizarii serviciilor/produselor;

(iv) informatii rezultate ca urmare a monitorizarii video/audio in cazul in care Clientul viziteaza una din locatiile in care se furnizeaza serviciile/produsele EDITURA UNIVERS ENCICLOPEDIC SRL sau contacteaza serviciile de suport;

(v) semnatura;

(vi) orice alte informatii care deriva din acestea in urma prelucrarilor efectuate de EDITURA UNIVERS ENCICLOPEDIC SRL (ex., segmentarea clientelei in functie de diferite criterii, identificatorul unic generat la nivelul EDITURA UNIVERS ENCICLOPEDIC SRL pentru fiecare client in parte, informatii specifice serviciilor/produselor oferite de EDITURA UNIVERS ENCICLOPEDIC SRL etc.) si orice alte informatii care sunt necesare desfasurarii activitatilor EDITURA UNIVERS ENCICLOPEDIC SRL;

(vii) iP-ul sau activitatile efectuate atunci cand navighezi pe site-ul nostru sau folosesti aplicatiile/serviciile EDITURA UNIVERS ENCICLOPEDIC SRL).

Prelucrarea datelor cu caracter personal inseamna orice operatiune sau set de operatiuni care se efectueaza asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alaturarea ori combinarea, blocarea, arhivarea, stergerea, distrugerea etc..

 

COLECTAREA INFORMATIILOR

Informatiile sunt colectate in procesul de oferire a serviciilor/produselor catre utilizatori sau potentiali utilizatori. Sursele principale de informatii sunt: 1. formularele utilizate pentru furnizarea serviciilor, date furnizate cand se utilizeaza website-urile sau aplicatiile EDITURA UNIVERS ENCICLOPEDIC SRL, alte mijloace de comunicare, chestionare pe care utilizatorii sau potentialii utilizatori ai serviciilor accepta (fara a fi obligati sa accepte) sa le completeze la cererea noastra, alte documente pe care utilizatorii sau potentialii utilizatori ni le pun la dispozitie la cererea noastra; 2. tranzactiile care au loc intre EDITURA UNIVERS ENCICLOPEDIC SRL si agentii/partenerii sai si intre acestia si utilizatorii serviciului; 3. surse externe – pentru indeplinirea obligatiilor specifice (institutii competente, registre publice, baze de date electronice, informatii disponibile in social media cat si pe internet, sau terti abilitati, detinatori de astfel de informatii, cum ar fi, dar fara a ne limita la urmatoarele: Oficiul National al Registrului Comertului, portalul instantelor de judecata din Romania administrat de Ministerul Justitiei, alti furnizori de date cu caracter personal etc.).

 

Colectam urmatoarele date:

Universenciclopedic.ro colecteaza date personale de la utilizatorii sai in trei modalitati:

-        direct de la utilizator;

-        date de trafic, de la browserul utilizatorului;

-        prin intermediul cookie-urilor.

 

  1. Date personale colectate direct.

A1. Cand accesati universenciclopedic.ro sau atunci cand va creati un cont sau va plasati o comanda va putem cere numele, prenumele si/sau adresa de email, ca si alte date necesare pentru contractare, livrarea sau facturare.

Aceste date sunt pastrate pentru o perioada de 3 ani de la terminarea contractului (aceasta

fiind perioada de prescriptie generala). Datele din facturi sunt pastrate 25 ani.

Daca nu ne dati aceste date, vom fi in imposibilitatea de a onora comanda dvs.

 

A2. Cand accesati serviciile de asistenta va putem cere o adresa de email sau numarul de telefon. Ne rezervam dreptul de a inregistra orice comunicare realizata pentru serviciile de asistenta ale serviciilor Universenciclopedic.ro in scopul imbunatatirii serviciilor noastre. Va va vom informa inainte de inceperea comunicarii de faptul ca aceasta ar putea fi inregistrata.

Aceste date sunt folosite, de exemplu, in scopul contactarii dvs. pentru a solutiona o

reclamatie/solicitare a dvs.

Putem solicita si alte date care pot constitui date cu caracter personal numai in masura in care

sunt necesare pentru aceste scopuri.

 

A3. De asemenea, atunci cand va subscrieti la newsletter-ul nostru, va rugam sa ne dati o adresa de email pentru personalizarea comunicarii catre dvs.

Aceste date sunt pastrate pana la revocarea consimtamantului sau pana cand activitatea dvs.

      ne arata ca nu mai sunteti interesati de comunicarea noastra.

A4. Cand efectuati o plata. toate platile sunt procesate de partenerii nostri - MobilPay NETOPIA SRL, astfel de informatii de natura bancara sunt transmise acestora. Politicile acestora de prelucrare a datelor personale sunt disponibile pe site-urile proprii ale acestor parteneri.

 

B.  Date de trafic

Atunci cand vizitati un site web, indiferent de dispozitivul folosit, dezvaluiti anumite informatii despre dvs., precum adresa dvs. IP, ora vizitei dvs., locul de unde ati intrat in site-urile noastre, paginile vizitate. universenciclopedic.ro, ca si alti operatori, inregistreaza aceste informatii pentru o perioada de timp determinata. Universenciclopedic.ro foloseste servicii externe de analiza a traficului, cum ar fi Google Analytics.

Aceste date sunt folosite exclusiv de catre Universenciclopedic.ro pentru imbunatatirea site-ului si serviciilor noastre, dar si pentru asigurarea securitatii site-ului nostru:

 - date furnizate voluntar de catre clienti in momentul plasarii comenzii (nume, prenume, adresa livrare, numar de telefon) pe care le folosim pentru a procesa comanda si a putea livra prin curier produsul catre client. In cazul returului folosim si codul IBAN (formularul de retur);

- date de navigare (IP-uri), care se inregistreaza automat in momentul in care un utilizator viziteaza site-ul si sunt utilizate cu scopul de a colecta informatii statistice anonime in legatura cu folosirea site-ului, pentru a-i putea observa corecta functionare in deplina securitate;

- cookie-uri - per sesiune si fixe

Scopul colectarii datelor tale este exclusiv acela de a raspunde eficient si p