-60% Reducere la Cărțile pentru Copii de 3-5 ani! & Transport Gratuit la comenzi > 49lei citeste mai mult
-60% Reducere la Cărți Copii de 3-5 ani!
Transport Gratuit la comenzi > 49leiciteste mai mult
-35%

DOF - Dictionar de termeni oficiali

Mai multe informatii
Editura Univers Enciclopedic
Autori Academia Romana
Nr pagini 624
ISBN 978-606-096-074-4
An aparitie 2022
Format 17/24
Tip coperta Brosata
Pret standard 101,00 lei Reducere 35.35 lei
Now Only 65,65 lei
Disponibilitate: In stoc
  • Termen de livrare: Maxim 10 zile lucratoare
  • LIVRARE GRATUITA la comenzi peste 49 lei

Ideea unui Dicționar de termeni oficiali din limba română actuală (DOF) a pornit de la faptul că, în ciuda apelurilor unor grupuri de lingviști și terminologi către oficialități ale statului român, nu există încă o preocupare consecventă pentru normarea terminologiei diverselor domenii.

Dicționarul de față reprezintă primul inventar al terminologiei oficiale definite în legislația românească, cuprinzând termeni din legile adoptate și neabrogate în perioada 1990-2009, ordonați alfabetic. Acești termeni nu aparțin numai domeniului juridic, ci celor mai variate aspecte ale realității la care se referă legile. În virtutea folosirii și a definirii lor în texte de lege, ei dobândesc un caracter oficial în forma și în accepțiile cu care sunt utilizați în aceste acte normative.

Structura articolelor este explicitată în secțiunea care precedă dicționarul propriu-zis; de asemenea, pentru o mai bună înțelegere a definițiilor excerptate, termenii care nu se regăsesc în dicționarele curente ale limbii române au indicații de sens în Glosarul de la sfârșitul volumului.

Dicționarul de termeni oficiali este de natură a contribui la dezvoltarea terminografiei și a lexicografiei în limba română, fiind de folos multor categorii de utilizatori.

Scrieti propria recenzie
Recenzati:DOF - Dictionar de termeni oficiali
Rating-ul dumneavoastra
Carti de acelasi autor