Beneficiaza de -50% Reducere & Transport Gratuit la comenzi > 49lei citeste mai mult
Beneficiaza de -50% Reducere!
Transport Gratuit la comenzi > 49leiciteste mai mult

Importanta cartilor pentru copii

Importanta cartilor pentru copii

In copilarie, cred ca oricine cel putin o data s-a ascuns sub plapuma cu lanterna si cu carti copii preferate in mana. Va aduceti aminte cum sentimentul de interzicere (parintii va certau ca va stricati vederea) a facut si mai interesanta aventura eroilor de carte? Acum ca noi am devenit parinti, vrem sa transmitem dragostea pentru literatura si copiilor nostri.

Pe site-ul nostru sunt peste 400 de edituri pentru copii menite sa ii invete pe copii totul despre bine si rau, bunele maniere, obiceiurile copiilor, natura, mediu inconjurator, spatiu si chiar si limbi straine. Pentru cei mici, care inca nu stiu sa citeasca, va reocmandam sa le cititi in fiecare seara si sa ii lasati sa priveasca ilustratiile. Pentru cei mai mari, este ideal sa le dati libertatea da a citi singuri, dar ii puteti asista sau asculta. Astfel, copilul isi insuseste imaginile din carti pentru copii, si isi dezvolta capacitatea de a intelege singur firul povestii si mai apoi morala sau invatatura.

Cartea introduce copilul in cele mai dificile momente din viata - in lumea sentimentelor, bucuriilor si suferintelor umane, relatii, impulsuri, ganduri, actiuni, personaje. O carte citita in copilarie lasa o amprenta mai puternica decat o carte citita la varsta adulta.

Este recomandabil sa familiarizati copilul cu literatura pentru copii zilnic, cel putin 30 de minute pe zi. La urma urmei, cartea explica involuntar viata societatii si a naturii, lumea relatiilor umane. Cartea dezvolta gandirea, imaginatia, imbogateste vocabularul si dezvolta creativitatea. Inca de la o varsta frageda, copilul trebuie invatat sa trateze cartea ca fiind cea mai mare valoare, sa o tina corect in maini, sa o rasfoiasca corect, sa-i cunoasca locul pe raft, sa-si aminteasca denumirea ei.

Cand cititi impreuna cu copilul, puteti exersa anumite intrebari, precum:

- Ce se arata in imagine?

- Cum ai numi aceasta ilustratie?

- Ce ti-a placut cel mai mult?

- Te-a amuzat desenul, te-a suparat sau te-a surprins?

- Care dintre personajele reprezentate ti-a placut cel mai mult?

- Poti descrie in cateva cuvinte personajele principale?

- Ce ai face daca ai fi in locul eroului din carte?

- Ti-a placut aceasta poveste?

Cu asfel de intrebari, il veti stimula pe copil sa gandeasca si sa incerce sa provoace dialoguri. E cel mai bun mod de a interactiona cu copilul.

Prin urmare, cartile pentru copii sunt esentiale in formarea gustului pentru lectura a celor mici. Cu cat cei mici sunt mai atrasi de carti, cu atat isi vor dezvolta simturile si pasiunea pentru lectura.

Related Posts
  1. Ce citesc copiii in ziua de astazi? Ce citesc copiii in ziua de astazi? In societatea moderna de astazi, in ciuda dezvoltarii tehnologice si utilizarii din ce in ce mai frecvente a calculatorului, telefonului sau tabletei, copiii inca citesc. Acestia inca se bucura de beneficiile pe care le ofera lectura pentru ca sunt i
  2. Beneficiile lecturii impreuna cu cei mici Beneficiile lecturii impreuna cu cei mici Copiii au o mare nevoie de parinti pentru a le citi <a href="https://www.universenciclopedic.ro/carti-pentru-copii/carti-ilustrate" target="_blank">carti pentru copii</a> cu voce tare. Pentru dezvoltarea...
  3. Cum invatam copiii de mici cu lectura Cum invatam copiii de mici cu lectura Nu exista un copil care nu ar dori sa asculte cand i se citeste cu voce tare <a href="https://www.universenciclopedic.ro/carti-pentru-copii" target="_blank">carti pentru copii</a>, iar majoritatea...