Beneficiaza de -50% Reducere & Transport Gratuit la comenzi > 49lei citeste mai mult
Beneficiaza de -50% Reducere!
Transport Gratuit la comenzi > 49leiciteste mai mult

Dragostea pentru lectura cu ilustratii

Dragostea pentru lectura cu ilustratii

Sa le insuflam copiilor nostri dragostea pentru lectura este unul dintre lucrurile esentiale pe care le putem face ca parinti. Nu este un proces usor, dar nici imposibil. Cu ajutorul numeroaselor carti copii, avem ocazia sa le starnim tot interesul copiilor fata de lectura si sa le cream un obicei sanatos, de care vor beneficia mai tarziu ca adulti. Editurile pentru copii sunt adesea pline de ilustratii deosebite, care le ofera copiilor numai avantaje, dupa cum urmeaza.

  1. Copiii care citesc sunt mai echilibrati

Psihologii incurajeaza cititul cartilor de catre cei mici si sunt de parere ca juniorii care citesc sau carora le sunt citite carti cu ilustratii sunt mai echilibrati din punct de vedere cognitiv, emotional si social. Cititul de carti pentru copii contribuie la crearea unei relatii puternice intre parinti si copii. Mai mult, in timpul lecturii, cei mici resimt adesea o stare de intimitate, securitate si siguranta pentru ca sunt mai aproape de cei dragi. Acesti copii traiesc mult mai confortabil decat cei care sunt lipsiti de bucuria cititului.

  1. Micii cititori reusesc sa-si depaseasca temerile

In timpul lecturii, copiii sunt atrasi de poveste, de continut si de personajele care sunt prezente in acea poveste. Eroii cartilor comit diverse actiuni, trec prin diferite situatii, iau decizii, iar toate acestea se petrec si in imaginatia copilului. Ulterior copilul discuta cu parintele, formand in acelasi timp o intelegere a binelui si a raului, a prieteniei si a tradarii, a empatiei, a datoriei si a sentimentului de onoare. Ascultand activ, copilul isi imagineaza pe viu ceea ce ii este povestit. In aceste momente, el se dezvolta si, adesea, se identifica cu personajul principal, astfel depasindu-si propriile temeri.

  1. Ilustratiile ii capteaza pe copii

Cartile pentru copii ar trebui sa fie unele de calitate, cu ilustratii fascinante, care sa ii atraga pe copii. De asemenea, textul ar trebui sa fie accesibil si scris intr-un mod placut, astfel incat sa starneasca curiozitatea copilului. Cartile din categoria carti de povesti ilustrate sunt foarte populare in randul celor mici pentru ca datorita lor ei inteleg mai bine mesajul. Ilustratiile prezente in aceste carti ii capteaza pe copii, fiind primele care atrag atentia, si le stimuleaza creativitatea si imaginatia.

  1. 15 minute de lectura pe zi face minuni

Urmarind ilustratiile si ascultand o poveste, copilul tau invata sa deprinda adevarate valori si sa adopte diferite comportamente. De exemplu, cum sa devina un bun prieten, cum sa atinga un obiectiv sau cum sa rezolve un conflict intre prieteni. E surprinzator, nu? Si asta nu e tot! Oamenii de stiinta au demonstrat ca o lectura de doar 15 minute pe zi a unei povesti il face pe copil mai ascultator, mai curajos, mai deschis spre noi experiente si mai atent la lumea exterioara.

Prin urmare, nu iti ramane decat sa fii un exemplu pentru copilul tau. Incurajeaza-i dragostea pentru lectura citind alaturi si impreuna cu el. La urma urmei, cartile pe care le citeste vor avea un impact major asupra dezvoltarii sale mai tarziu. De aceea este foarte important ca juniorul tau sa inteleaga faptul ca cititul aduce numai beneficii si poate fi si o modalitate extraordinara de relaxare si de petrecere a timpului in familie.