Beneficiaza de -50% Reducere & Transport Gratuit la comenzi > 49lei citeste mai mult
Beneficiaza de -50% Reducere!
Transport Gratuit la comenzi > 49leiciteste mai mult

Carti pentru copii – cadoul perfect pentru cei mici

Carti pentru copii – cadoul perfect pentru cei mici

Alegerea si procurarea de carti pentru copii este una dintre cele mai placute activitati din lume. Atat parintii cat si copii au doar de castigat de pe urma acestora, iar cand le oferim o carte noua copilasilor nostri, vedem in ochisorii lor atata bucurie! Cat de sincer se entuziasmeaza, cum isi exprima emotiile, cum le stralucesc ochii! Toate acestea sunt motive pentru care merita sa le oferim in dar carti copii cat mai des.

Numeroasele edituri pentru copii vin in intampinarea noastra cu o varietate mare de carti ilustrate, frumoase si atractive pentru copiii de toate varstele.

Copiii de mici incep sa arate interes fata de carti. Ei incep sa perceapa cele mai simple povesti prin ilustratiile lor. La varste fragede, copilul are nevoie de carti frumoase, cu continut bogat si logic.

Principalul obiectiv in citirea cartilor pentru copiii la orice varsta este de a-i ajuta in intelegerea textului. Textele prea complicate vor deruta copilul si el pur si simplu nu le va intelege, de aceea se recomanda carti cu povesti scurte, cu cuvinte simple si imagini sugestive. Vocea mamei care citeste atrage ca un magnet si putini copii ar putea rezista tentatiei de a se alatura. Astfel, incepe calatoria spre lumea minunata a povestilor.

Este foarte important ca povestea sa trezeasca un interes deosebit. Copilul ar trebui sa o inteleaga: sa recunoasca personaje familiare, sa fie surprins, sa rada sau sa empatizeze cu povestea.

Pentru copiii mai maricei, vom alege carti cu text citet, pe care ei ar putea sa-l citeasca si sa-l inteleaga si singuri. Desenele si ilustatiile in continuare joaca un rol extrem de important, de aceea nu ar trebui neglijate. Cea mai buna optiune pentru copii sunt cartile subtiri, care contin maxim doua-trei povesti. O carte prea groasa va obosi mainele firave ale copilului si il va plictisi.

Pentru fiecare categorie de varsta, este necesar sa alegem carti despre acele fenomene pe care copiii le pot urmari „in direct”. Carti interesante, cognitive, palpitante, despre concepte abstracte - sunt cele mai potrivite pentru copiii mai mari de 3-4 ani.

Citirea cartilor pentru copii sunt un mod placut de a petrece timpul, o distractie neinvechita si un mod de relaxare convenabil atat pentru copil cat si pentru parintii sai.

Fara indoiala, de sarbatori, de ziua de nastere sau onomastica sau pur si simplu cu orice ocazie de a rasplati faptele si actiunile celor mici, cartile pentru copii raman un cadou inspirat.